Architecture Alpenstadt Chur

Grand Council Entrance

img_4kq_bhchffhe
Grand Council Building and Theater Chur

Description

Sometimes, politics and theatre seem to be the same. But in Chur they only share the same roof: the Grand Council Building houses both the municipal theatre and the Grand Council. The entrance was redesigned by architect Valerio Olgiati in 2008/2009. He named the white concrete extension «Equiliber». It consists of a ramp with a roof and a disc as a column element. The ramp has the same dimensions and proportions as the base of the Grand Council building; at the same time it is the base for the roof. The approximately ninety ton canopy seems to balance on a slightly in-turned disc in the form of a crest.

Map

Responsible for this content Chur Tourismus.

Outdooractive Logo

This website uses technology and content from the Outdooractive platform.