Architecture Alpenstadt Chur

New staircase at Cantonal school

img_4kq_bhchffhg
New staircase cantonal school

Description

The new pedestrian connection in Chur not only bridges the difference in height between the Plessur and Halde school grounds, but turns it into an eventful path with a rapid succession of views of the cathedral, the old town, the mountains, and the Plessur and Rhine Valleys.
Although the connection leads under a road, it runs above ground as much as possible, closely following the slope of the topography and thus giving you the feeling of being «in the countryside». Most of the structure touches the rock, is carved out of the rock, or lies snug against the rock. The roof over this massive base is made of weather-proof steel.

Map

Responsible for this content Chur Tourismus.

Outdooractive Logo

This website uses technology and content from the Outdooractive platform.